חיפוש

יום רביעי, 4 במאי 2022

ממולאים של אמא


המתכון המושלם הזה אמא שלי תמיד הייתה מכינה לנו בשבוע חורפי כשבחוץ גשום וסוער ואנחנו היינו מתחממים בבית עם הפלפלים הטעימים האלה שהכנסתי להם קצת טאצ' אישי שלי , מתכון פשוט , טעים וקל ⁦❤️⁩

אז שניגש למתכון ? 


 ממולאים ברוטב עגבניות

מצרכים-

6 פלפלים בינוניים

500 גרם בקר טחון

3/4 כוס אורז יסמין/פרסי/תאילנדי/עגול

1 וחצי קופסת רסק עגבניות

1 גזר מגורד

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות קמח


_לפלפלים_

תחילה בבוקר להרתיח סיר גדול עם מים , להוציא את הפקק של הפלפל ולהניח אותו בצד לאחר כך. לסגור את האש כאשר רותח ולהכניס את הפלפלים ( 6 בינוניים) ולסגור עם מכסה לרבע שעה, אחרי רבע שעה להפוך לצד השני לעוד כמה דק.

פעולה זו מתבצעת כדי לרכך את הפלפלים. להניח את הפלפלים בקערה בצד לנוח.


_מילוי הפלפל_

חותכים בצל גדול קוצצים אותו דק ומטגנים עד שהופך לזהוב. סוגרים את האש ומוסיפים גזר בינוני מגורד, 3/4 כוס אורז ( השתמשתי בבסמטי) ,500 גרם בקר טחון, כף רסק עגבניות. מערבבים הכל ומבצעים עיכול באמצע עם כף עץ ומוסיפים ביצה, שמים תיבול:מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, תבלין סטייק, מערבבים הכל עם הידיים ומתחילים למלא את הפלפלים.


_לרוטב_

בסיר שבו נכין את הפלפלים שמים שמן קנולה שמכסה את התחתית , מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים כל הזמן בלי להפסיק, מוסיפים 2 כוסות מים וקופסת רסק עגבניות קטנה  וממשיכים לערבב, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומחכים לרתיחה. כאשר רותח מוסיפה כוס מים קרים ומסדרת יפה את הפלפלים שיעמדו ( אם נשאר מהמלית עושה קציצות ומוסיפה לרוטב) מוסיפה מים עד סוף הפלפל ( עד הפקק בעצם ) שמה על אש בינונית למשך שעה וחצי מוכן!

**במתכון הנוכחי הכנתי בנוסף גם תפוחי אדמה ועגבניות ממולאים בסיר נפרד עם אותו רוטב , מכינים עד התרככות של התפוחי אדמה**


5 תגובות:

  1. מושלם אלופה 😋

    השבמחק
  2. תותחית דיקלה

    השבמחק
  3. נראה מעולה! האם את מכינה את האורז לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ! האורז לא מבושל , לא מכינה אותו לפני :)

      מחק

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)