הרבה זמן לא הכנתי תבשיל עם קציצות , היה שבוע ארוך והתחשק לי לפנק ..
בתור אחת שחולה על תפוחי אדמה חשבתי על השילוב למלא בבשר מאשר שהם יחיו בנפרד חח
אז בואו ניגש למתכון
תפוחי אדמה ממולאים בשר טחון ואורז ברוטב עגבניות
מצרכים לקציצות-
500 גר' בשר טחון
⅓ כוס אורז עגול
1 ביצה
כף רסק עגבניות
מלח,תבלין פטרוזיליה, תבלין פוטטוס קידס( של רון יוחננוב)
מצרכים לרוטב -
בצל בינוני קצוץ
2 שקיות תפוחי אדמה קטנים למיקרו
סלסלת פטריות פורטובלו
רוטב עגבניות לפסטה 400 גר ( השתמשתי בשל שופרסל עם אורגנו ושום)
רסק עגבניות קטן
כוס וחצי מים ( 300 מל)
פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן הכנה -
יש לערבב את חומרי הקציצות בתוך קערה ולהניח בצד.
לקלף את התפוחי אדמה ובאמצעות תפוחן לעשות "בור" לרוחב התפוח אדמה , למלא כל אחד בתערובת בשר, אם נגמרים התפוחי אדמה להכין קציצות ולהניח בצד.
בסיר סוטאז לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה, להוסיף את הפטריות השלמות ולטגן 2 דק נוספות. להוסיף את הרוטב והרסק ולערבב. להוסיף מים ולחכות לרתיחה . כאשר רותח להוסיף את התפוחי אדמה הממולאים + הקציצות , לסדר יפה :) לסגור עם מכסה.
מדי פעם בודקים שיש מים להוסיף אם חסר , בישלתי הכל 50 דק על האש. סוגרים כאשר מרגישים שהתפוחי אדמה מתרככים ( הכנתי על להבה גדולה בחום בינוני ) לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ולהגיש חם.
https://ali.ski/-kP5z
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)