המתכון המושלם הזה אמא שלי תמיד הייתה מכינה לנו בשבוע חורפי כשבחוץ גשום וסוער ואנחנו היינו מתחממים בבית עם הפלפלים הטעימים האלה שהכנסתי להם קצת טאצ' אישי שלי , מתכון פשוט , טעים וקל ❤️
אז שניגש למתכון ?
ממולאים ברוטב עגבניות
מצרכים-
6 פלפלים בינוניים
500 גרם בקר טחון
3/4 כוס אורז יסמין/פרסי/תאילנדי/עגול
1 וחצי קופסת רסק עגבניות
1 גזר מגורד
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות קמח
_לפלפלים_
תחילה בבוקר להרתיח סיר גדול עם מים , להוציא את הפקק של הפלפל ולהניח אותו בצד לאחר כך. לסגור את האש כאשר רותח ולהכניס את הפלפלים ( 6 בינוניים) ולסגור עם מכסה לרבע שעה, אחרי רבע שעה להפוך לצד השני לעוד כמה דק.
פעולה זו מתבצעת כדי לרכך את הפלפלים. להניח את הפלפלים בקערה בצד לנוח.
_מילוי הפלפל_
חותכים בצל גדול קוצצים אותו דק ומטגנים עד שהופך לזהוב. סוגרים את האש ומוסיפים גזר בינוני מגורד, 3/4 כוס אורז ( השתמשתי בבסמטי) ,500 גרם בקר טחון, כף רסק עגבניות. מערבבים הכל ומבצעים עיכול באמצע עם כף עץ ומוסיפים ביצה, שמים תיבול:מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, תבלין סטייק, מערבבים הכל עם הידיים ומתחילים למלא את הפלפלים.
_לרוטב_
בסיר שבו נכין את הפלפלים שמים שמן קנולה שמכסה את התחתית , מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים כל הזמן בלי להפסיק, מוסיפים 2 כוסות מים וקופסת רסק עגבניות קטנה וממשיכים לערבב, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומחכים לרתיחה. כאשר רותח מוסיפה כוס מים קרים ומסדרת יפה את הפלפלים שיעמדו ( אם נשאר מהמלית עושה קציצות ומוסיפה לרוטב) מוסיפה מים עד סוף הפלפל ( עד הפקק בעצם ) שמה על אש בינונית למשך שעה וחצי מוכן!
**במתכון הנוכחי הכנתי בנוסף גם תפוחי אדמה ועגבניות ממולאים בסיר נפרד עם אותו רוטב , מכינים עד התרככות של התפוחי אדמה**
מושלם אלופה 😋
השבמחקתודה מקסימה
מחקתותחית דיקלה
השבמחקנראה מעולה! האם את מכינה את האורז לפני?
השבמחקתודה רבה ! האורז לא מבושל , לא מכינה אותו לפני :)
מחק