הרבה זמן היה לי בראש שילוב של בשר טחון, פטריות ותירס ברוטב ברביקיו ולא ידעתי איך כדאי לשלב את כולם כדי שייצא הביס המושלם .. ואז נזכרתי שיש לי בצק פילו במקרר של שמרית , אמרתי לעצמי , מה אני יכולה להכין שהילדים יטרפו ?
נזכרתי בשילוב של הביס המושלם שהטעם שלו מתקתק - הכי הולך עם סוכריות פילו !
ואז נולד הרעיון של
סוכריות פילו מתקתקות ממולאות בבשר , פטריות ותירס ברוטב ברביקיו
שניגש למתכון ?
סוכריות פילו ממולאות בבשר,פטריות ותירס ברוטב ברביקיו
מצרכים-
8 דפי פילו של שמרית
250 גר בשר טחון
4-5 פטריות חתוכות לפרוסות
תירס כמה שאוהבים
1 בצל קצוץ
1 כפית שום כתוש
2 כפות ברביקיו
2 כפיות סויה
½ כף תבלין סטייק
אופן הכנה -
נתחיל מהבשר, במחבת נשים מעט שמן זית , נטגן בצל עד הזהבה , נוסיף כפית שום כתוש ונערבב. נוסיף פטריות חתוכות ותירס עד התרככות ( 3 דק) נוסיף את הבשר ונערבב עד שישנה את צבעו. נתבל ונטגן עוד 10 דק. נשים בצד שיתקרר.
נמשיך לדפי פילו. נוציא דף פילו אחד , את חצי מהדף נרסס בשמן ונקפל לחצי , נשים את מלית הבשר , בדיוק באמצע , כמו עיגול . נקפל את הדף מלמטה ואת הדף מלמעלה , נהדק בצדדים , נקשור עם חוט קשירה ונניח בתבנית המרופדת בנייר אפייה , ככה חוזר על עצמו , יוצא 8 סוכריות, נמרח את הסוכריות בביצה טרופה ,נכניס לתנור שחומם מראש על 160 טורבו למשך רבע שעה או עד הזהבה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)