חיפוש

יום שישי, 25 בנובמבר 2022

פיצה מלבנית -זיכרון ילדות


 היום קמנו לבוקר חורפי , ידעתי שהולך להיות היום גשום , מה שהציף אותי בזכרונות של פעם , איך ההורים שלי היו לוקחים לעצמם ערב שלם בשביל להכין לנו פיצות משגעות שכל פעם היינו מוציאים מהמקפיא ומחממים.

 הסוד כאן הוא לא רק הבצק , גם הרוטב מהווה כאן תפקיד חשוב , מבטיחה לכם שתתאהבו 

אז שניגש למתכון ? 

פיצה מלבנית - זכרון ילדות 

** מציינת מראש שהכנתי חצי כמות מהמתכון המצוין מטה והשתמשתי בתבנית מלבנית של הקריספר - יצאו לי 2 תבניות**

מרכיבים לבצק-

 1 קילו קמח

50 גרם שמרים טריים /2 כפות שמרים יבשים

½ כפית מלח 

2 ביצים

¼ כוס שמן

240 מל כוס מים פושרים


מרכיבים לרוטב-

קילו עגבניות

1 גמבה אדומה 

3 שיני שום 

מלח, אורגנו

1 בצל קצוץ

כף רסק עגבניות


לפיצה-

גבינת מוצרלה מגורדת -300 גרם לפחות

תוספות: זיתים/פטריות/תירס/בולגרית/פלפל חריף/בצל

שומשום


אופן הכנה לבצק-

שמים את כל החומרים במיקסר , את המים שמים בהדרגה, לשתי על מהירות 3 בערך 8 דק. 

העברתי את הכדור בצק לקערה משומנת וסגרתי עם ניילון נצמד. התפחה של שעה וחצי .

לאחר מכן לחלק את הבצק ל-4 . כל חלק לרדד למלבן ולשים בתבנית מלבנית. לשים להתפחה לחצי שעה נוספת.


אופן הכנה לרוטב -

שמתי את העגבניות, גמבה ושום בקוצץ , כל פעם קצת ושפכתי לקערה , לחלופין אפשר לשים הכל בבלנדר.


בסיר  שמתי מעט שמן זית וטיגנתי בצל קצוץ עד הזהבה, הוספתי את המחית שהכנתי וטיגנתי קלות. הוספתי כף רסק עגבניות ומלח וערבבתי. על אש קטנה , 40 דק , לערבב מדי פעם , סוגרים את האש כאשר אין נוזלים , להוסיף אורגנו לפי הטעם. 


אחרי התפחה של חצי שעה ,מורחים על הידיים מעט שמן זית ומורחים על הבצק, שמים את הרוטב פיצה שהכנו , מפזרים מעל מוצרלה ותוספות שאוהבים, מפזרים מסביב שומשום.


מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ל-15 דק.

מעבירים לקרש חיתוך מעץ וחותכים באמצעות גלגלת פיצה ל-6 ריבועים, בתיאבון 😁




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)