היום קמנו לבוקר חורפי , ידעתי שהולך להיות היום גשום , מה שהציף אותי בזכרונות של פעם , איך ההורים שלי היו לוקחים לעצמם ערב שלם בשביל להכין לנו פיצות משגעות שכל פעם היינו מוציאים מהמקפיא ומחממים.
הסוד כאן הוא לא רק הבצק , גם הרוטב מהווה כאן תפקיד חשוב , מבטיחה לכם שתתאהבו
אז שניגש למתכון ?
פיצה מלבנית - זכרון ילדות
** מציינת מראש שהכנתי חצי כמות מהמתכון המצוין מטה והשתמשתי בתבנית מלבנית של הקריספר - יצאו לי 2 תבניות**
מרכיבים לבצק-
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים /2 כפות שמרים יבשים
½ כפית מלח
2 ביצים
¼ כוס שמן
240 מל כוס מים פושרים
מרכיבים לרוטב-
קילו עגבניות
1 גמבה אדומה
3 שיני שום
מלח, אורגנו
1 בצל קצוץ
כף רסק עגבניות
לפיצה-
גבינת מוצרלה מגורדת -300 גרם לפחות
תוספות: זיתים/פטריות/תירס/בולגרית/פלפל חריף/בצל
שומשום
אופן הכנה לבצק-
שמים את כל החומרים במיקסר , את המים שמים בהדרגה, לשתי על מהירות 3 בערך 8 דק.
העברתי את הכדור בצק לקערה משומנת וסגרתי עם ניילון נצמד. התפחה של שעה וחצי .
לאחר מכן לחלק את הבצק ל-4 . כל חלק לרדד למלבן ולשים בתבנית מלבנית. לשים להתפחה לחצי שעה נוספת.
אופן הכנה לרוטב -
שמתי את העגבניות, גמבה ושום בקוצץ , כל פעם קצת ושפכתי לקערה , לחלופין אפשר לשים הכל בבלנדר.
בסיר שמתי מעט שמן זית וטיגנתי בצל קצוץ עד הזהבה, הוספתי את המחית שהכנתי וטיגנתי קלות. הוספתי כף רסק עגבניות ומלח וערבבתי. על אש קטנה , 40 דק , לערבב מדי פעם , סוגרים את האש כאשר אין נוזלים , להוסיף אורגנו לפי הטעם.
אחרי התפחה של חצי שעה ,מורחים על הידיים מעט שמן זית ומורחים על הבצק, שמים את הרוטב פיצה שהכנו , מפזרים מעל מוצרלה ותוספות שאוהבים, מפזרים מסביב שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ל-15 דק.
מעבירים לקרש חיתוך מעץ וחותכים באמצעות גלגלת פיצה ל-6 ריבועים, בתיאבון 😁
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)