חיפוש

יום חמישי, 24 בנובמבר 2022

מרק עדשים ירוקות


לכבוד הגשם העתיד לבוא⁦ 🌧️⁩⁦🌧️⁩ , אין כמו לאכול מרק עדשים עם אטריות ושקדים..🍲🍲


עונת המרקים הגיעה , איך אני אוהבת 😋😋

מרק עדשים ירוקות

* להשרות כוס עדשים למשך שעתיים שלוש.

* למלא 3/4 סיר במים, להוסיף את העדשים המסוננות, להוסיף קצח מלח ולהגיע לרתיחה, כאשר מבעבע ורותח ניתן לסגור את האש.

* במחבת , מטגנת בצל עד הזהבה וסוגרת את האש. מוסיפה גזר מגורד ופטרוזיליה קצוצה, כף  גדושה קמח, קצת מלח, פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק ומערבבת. מוסיפה פעמיים מים של המרק עם המצקת ומדליקה את האש במחבת

 *מערבבת דקה שתיים עד שמסמיך, סוגרת את האש. מוסיפה את התמצית למים עם העדשים , מערבבת ומדליקה אש נמוכה. מכסה עם מכסה ומשאירה פתח, בערך אחרי 25 דק מוסיפה אטריות דקיקות ומשאירה את הסיר פתוח ללא מכסה, כשמסמיך סוגרת את האש

לחלופין ניתן להכין גם בנינג'ה סמארט ליד דגם ol553 באופן הבא :

*להדליק את הנינג'ה , לשים על תוכנית בישול / צריכה דרגת חימום 3. לטגן בצל עד הזהבה , כאשר מזהיב להוסיף כף גדושה קמח ולערבב עד שנעלם הקמח. להוסיף גזר חתוך לקוביות ועדשים ירוקות אחרי השרייה, לערבב. 

*להוסיף מים רותחים עד גובה של כמעט 2 ליטר. להוסיף תיבול : מלח, פפריקה ואבקת מרק.

*להעביר למצב סיר לחץ , לשים על seal. תוכנית hi 5 דק.

*לאחר מכן יש לשחרר לחץ , להעביר לvent. פותחים את הסיר ,  שמים על תוכנית בישול/ צריבה דרגת חום hi 5. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה  ואטריות דקות , מבשלים עוד 6 דק , מוכן :) 


2 תגובות:

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)