יש כאלה שאוכלים מרק ירקות רק בחורף
אני נמנית עם אלה שאוכלים מרק בכל עונה
במיחחד המרק הזה שקשה להפסיק לאכול
פשוט וטעים 🍲👩🍳
מרק תפוחי אדמה ( ירקות)
מצרכים-
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות( הפעם השתמשתי בגזרים צבעוניים)
חופן פטרוזיליה קצוצה
אפונה מק.שימורים
אטריות למרק
כף גדושה קמח מלח
פפריקה, מלח, כף אבקת מרק של ויטה
אופן הכנה-
לחתוך 3 תפוחי אדמה בינוניים ו 2 גזרים - לקוביות קטנות , להכניס לסיר עמוק ולמלא מים שיעברו את התפוחי אדמה והגזרים, להוסיף מעט מלח ולסגור עם מכסה עד שרותח.
בינתיים במחבת לטגן בצל גדול עד הזהבה, לסגור את האש ולקצוץ חופן פטרוזיליה.
להוסיף את הפטרוזיליה למחבת, להוסיף כף גדושה קמח, פפריקה לפי הטעם, מעט מלח וכף אבקת מרק ,לערבב הכל עד שלא ישאר קמח. להוסיף פעמיים מים עם מצקת מהמרק להדליק את האש במחבת , לערבב עד שמסמיך, כאשר מסמיך ( אחרי חצי דקה בערך) לשפוך לסיר עם התפוחי אדמה ולערבב.
לסגור עם מכסה עד שהכל מתרכך, לקראת הסוף מוסיפה אפונה מקופסת שימורים/קפואה ואטריות למרק.
פצצההההה♥️♥️♥️♥️
השבמחק