חיפוש

יום שני, 26 בדצמבר 2022

ריזוטו פטריות ל"עצלנים"


 לא מזמן היה גמר המונדיאל , ראינו אצל השכנים ואז סיון השכנה הכינה את הריזוטו הכי טעים שאכלתי בכלום עבודה בלי מאמץ , הילדים חיסלו , הבעל אהב , אמרתי לעצמי שכמובן שאני חייבת להכין גם 💪💪

לא מאמינה שפעם שעברה שהכנתי , עשיתי ציר וחיכיתי שעות עד שהריזוטו יהיה מוכן וכאן תוך חצי שעה 😱😱

אז שניגש למתכון ? 

ריזוטו פטריות ל"עצלנים"

מצרכים -

אורז לריזוטו - כוס (200 גרם)

פטריות חורש ( 2 גדולות )

2 ענפים של בצל ירוק קצוץ

2 כפיות שום כתוש

מיכל וחצי שמנת להקצפה ( 375 מל ) 

תבלינים : מלח , פלפל לבן (כפית), אבקת מרק פרווה (כף), ¼ כפית אגוז מוסקט


אופן הכנה -

יש להכין את הריזוטו לפי ה.יצרן , אני הכנתי כוס אורז עם 2.5 כוסות מים ותיבלתי רק במלח .

לשים מעט שמן זית במחבת , לטגן פטריות חתוכות ובצל ירוק קצוץ להוסיף שום כתוש ולערבב דקה. להוסיף שמנת להקצפה , לשים על אש נמוכה , להוסיף תיבול ( אם מתחילים בועות לערבב , אנחנו לא רוצים שהשמנת תישבר) הרוטב מסמיך די מהר תוך 5 דק בערך. 

אחרי שהאורז מוכן , השארתי עם מכסה סגור עוד 10 דק , לאחר מכן התחלתי להוסיף לרוטב כף אורז ומערבבת ככה חוזר חלילה עד שכל האורז נגמר ( הלהבה עדיין דולקת עד סיום העברת האורז לרוטב )

לגרד מעל מלא פרמזן , בתיאבון ❤️

הרי לכם ריזוטו בפחות מחצי שעה  הכנה😱



תגובה 1:

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)