חיפוש

יום רביעי, 2 בנובמבר 2022

קדירת בשר ברוטב עגבניות עם ירקות


 קמתם בבוקר עם חשק לבשל.. ריח של גשם בחוץ, אוירה סגרירית , הוצאתם בשר צלי כתף , מה תכינו קליל וטעים בטירוף ? קדירת בשר מושלמת שאין מצב שתטעו בלהכינה!


קדירת בשר ברוטב עגבניות עם ירקות:

מצרכים -

בשר מספר 5/6/8 

2 בצלים חתוכים גס

2 עגבניות חתוכות לקוביות

4 שיני שום קצוצות או כתוש

2 גזרים חתוכים לטבעות

כוס וחצי שעועית אדומה/לבנה ( אני משתמשת בקופסאת קרטון שעועית אדומה של טעם הטבע , היא כבר מבושלת)

5 תפוא בינוניים חתוכים גס

1 גמבה

תבלינים:מלח, פפריקה אדומה מתוקה, תבלין סטייק של אהרוני ( שמים בנדיבות 😁)


אופן הכנה:

מטגנים בצל בסיר עד שנהיה זהוב, להוסיף מעל את החתיכות בשר ולשים מעל תיבול בנדיבות רבה, להפוך לצד השני עד שמקבלים צבע לאחר מכן  ולהוסיף עגבניות,שום וגזר, לסגור עם מכסה לרבע שעה. 

להוסיף מים שיכסו את הבשר לגמריי. כל חצי שעה לבדוק שיש נוזלים. לאחר שעתיים להוסיף את התפוא החתוכים לפלחים עבים( או תפוחי אדמה קטנים חצויים) וגמבה חתוכה גס. להוסיף שוב את אותו תיבול +מים. לערבב ולסגור עם מכסה. לאחר חצי שעה להוסיף את השעועית האדומה המבושלת +המים של השעועית לא לסנן! לערבב ולהוסיף עוד מים במידת הצורך.

התבשיל צריך להיות על הגז סהכ 3 וחצי שעות, אפשר בצד להכין קוסקוס טעים( אני מכינה במיקרו ) לבריאות!


תגובה 1:

  1. כמה שאלות בבקשה : איזה כמות בשר ? האם את מבשלת את הבשר כנתח אחד ? חתוך לפרוסת או קוביות ? מה עדיף ? וגם האם השעועית זה must? אפשר לוותר ? או משהו אחר במקום ?

    השבמחק

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)