בתקופת החגים הולכים הרבה בישולים ולא תמיד יש חשק לעוף/ בשר , אני מאלה שלפעמים מוותרות ומכינות רק חלבי 😁
בתור חולת פסטה , זו אחת מהפסטות האהובות עליי , המרקם שלה קרמי ומושך דקה להפסיק לאכול מהסיר 😅
ספגטי שמנת עם קוביות בטטה וערמונים
מצרכים-
350 גרם ספגטי
400 מל שמנת להקצפה 38% ( קופסא וחצי)
שקית ערמונים מוכנים
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
פרמזן מגורד
מלח, כפית וחצי אבקת מרק, 2 כפיות שום כתוש
אופן הכנה-
תחילה מקלפת את הבטטה לקוביות , משמנת בכף שמן ומעט מלח ומערבבת בקערה. מכניסה לתנור 180 מעלות 25-30 דק או סיר טיגון בכף שמן למשך 10 דק בתוכנית Airfry , כאשר מוכן מניחה בצד.
בסיר סוטאז' שופכת מיכל וחצי של שמנת להקצפה, מוסיפה תיבול + שום כתוש ומערבבת . מוסיפה קוביות בטטה + ערמונים ומחכה שירתח ( לשים לב שלא נוצרות בועות , לערבב כל הזמן שהרוטב ישאר סמיך ושהשמנת לא תישבר )
כאשר הרוטב רותח וסמיך ( אחרי 5 דק) להוסיף ספגטי מוכן שהכנו עוד קודם , מומלץ להכין את הרוטב ושהרוטב יחכה לספגטי ולא הפוך !
לערבב דקה שתיים , לסגור את האש ולכסות במכסה .
אחרי 5 דק מתקבל רוטב קרמי ומושלם!!!
לא לשכוח לגרד פרמזן מעל , בתיאבון 😁
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)