חיפוש

יום ראשון, 16 באוקטובר 2022

ספגטי שמנת עם קוביות בטטה וערמונים


בתקופת החגים הולכים הרבה בישולים ולא תמיד יש חשק לעוף/ בשר , אני מאלה שלפעמים מוותרות ומכינות רק חלבי 😁

בתור חולת פסטה , זו אחת מהפסטות האהובות עליי , המרקם שלה קרמי ומושך דקה להפסיק לאכול מהסיר 😅


ספגטי שמנת עם קוביות בטטה וערמונים

מצרכים-

350 גרם ספגטי 

400 מל שמנת להקצפה 38% ( קופסא וחצי)

שקית ערמונים מוכנים

בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

פרמזן מגורד

מלח, כפית וחצי אבקת מרק, 2 כפיות שום כתוש


אופן הכנה-

תחילה מקלפת את הבטטה לקוביות , משמנת בכף שמן ומעט מלח ומערבבת בקערה. מכניסה לתנור 180 מעלות 25-30 דק או סיר טיגון בכף שמן למשך 10 דק בתוכנית Airfry , כאשר מוכן מניחה בצד.

בסיר סוטאז' שופכת מיכל וחצי של שמנת להקצפה, מוסיפה תיבול + שום כתוש ומערבבת . מוסיפה קוביות בטטה + ערמונים ומחכה שירתח ( לשים לב שלא נוצרות בועות , לערבב כל הזמן שהרוטב ישאר סמיך ושהשמנת לא תישבר )

 כאשר הרוטב רותח וסמיך ( אחרי 5 דק) להוסיף ספגטי מוכן שהכנו עוד קודם , מומלץ להכין את הרוטב ושהרוטב יחכה לספגטי ולא הפוך ! 

לערבב דקה שתיים , לסגור את האש ולכסות במכסה .

אחרי 5 דק מתקבל רוטב קרמי ומושלם!!!

לא לשכוח לגרד פרמזן מעל , בתיאבון 😁




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)