חיפוש

יום שבת, 14 במאי 2022

חמין לשבת

קיץ, חורף, סתיו ,אביב חמין בשבילי מתאים בכל עונה .. גם אם אתמול חזרתי בערב מהכינרת מחום של 35 מעלות 😅

המתכון לחמין באמת פשוט וקליל , אוהבת להכין אותו כשבא לי להתפנק ולא להכין אוכל בשבת 

אז שניגש למתכון ? 

חמין של שבת 

מצרכים-

700 גרם בשר מס 6 , אפשר גם 5,8,4( היום השתמשתי באונטריב)

תפוחי אדמה קטנים למיקרו

1 בטטה גדולה ( לא חובה)

שקית גריסי פנינה (500 גרם)

כוס שעועית אדומה יבשה או שעועית אדומה מוכנה מקופסא ( משתמשת בשל טעם הטבע)

ביצים

2 בצלים חתוכים

תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה,תבלין סטייק( משתמשת בשל אהרוני)


אופן הכנה-

את השעועית להשרות לפחות 12 שעות ( מי שמכין יבשה)

את הגריסים יש להשרות במים שעתיים ( לא חובה להשרות )

יש להכין ביצים קשות לפני ההכנה.

יש לחתוך בצל לחתיכות בינוניות ולטגן במחבת עמוקה עד להזהבה, מוסיפים את הבשר מעל הבצל ושמים תבלינים בנדיבות רבה, הופכים את הבשר לצד השני ( בערך 5 דק על האש) ,מוציאים מהאש ומניחים בצלחת בצד. שופכים את  הגריסים והשעועית למחבת ושוב שמים תבלינים בנדיבות רבה ומערבבים.

בתוך סיר בישול איטי חשמלי שמה נייר אפייה ( שלא ידבק)

למטה את הגריסים מעליהם את הבשר , מעל הבשר תפוחי אדמה ובטטה, שעועית  ולבסוף את הביצים.

לכסות במים רותחים עד הסוף ולשים על low .

שמתי הכל ב22:00 בלילה , בשעה 7 בבוקר הוספתי שוב מים עד הסוף ובנוסף שמתי מגבת מעל שישחים יותר ובשעה 13:30  סגרתי , מוכן :)

* מי שמשתמש בשעועית אדומה מוכנה מקופסא , יכול להוסיף לסיר בישול החשמלי כשעתיים לפני שמכבים את הסיר.

2 תגובות:

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)