קיץ, חורף, סתיו ,אביב חמין בשבילי מתאים בכל עונה .. גם אם אתמול חזרתי בערב מהכינרת מחום של 35 מעלות 😅
המתכון לחמין באמת פשוט וקליל , אוהבת להכין אותו כשבא לי להתפנק ולא להכין אוכל בשבת
אז שניגש למתכון ?
חמין של שבת
מצרכים-
700 גרם בשר מס 6 , אפשר גם 5,8,4( היום השתמשתי באונטריב)
תפוחי אדמה קטנים למיקרו
1 בטטה גדולה ( לא חובה)
שקית גריסי פנינה (500 גרם)
כוס שעועית אדומה יבשה או שעועית אדומה מוכנה מקופסא ( משתמשת בשל טעם הטבע)
ביצים
2 בצלים חתוכים
תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה,תבלין סטייק( משתמשת בשל אהרוני)
אופן הכנה-
את השעועית להשרות לפחות 12 שעות ( מי שמכין יבשה)
את הגריסים יש להשרות במים שעתיים ( לא חובה להשרות )
יש להכין ביצים קשות לפני ההכנה.
יש לחתוך בצל לחתיכות בינוניות ולטגן במחבת עמוקה עד להזהבה, מוסיפים את הבשר מעל הבצל ושמים תבלינים בנדיבות רבה, הופכים את הבשר לצד השני ( בערך 5 דק על האש) ,מוציאים מהאש ומניחים בצלחת בצד. שופכים את הגריסים והשעועית למחבת ושוב שמים תבלינים בנדיבות רבה ומערבבים.
בתוך סיר בישול איטי חשמלי שמה נייר אפייה ( שלא ידבק)
למטה את הגריסים מעליהם את הבשר , מעל הבשר תפוחי אדמה ובטטה, שעועית ולבסוף את הביצים.
לכסות במים רותחים עד הסוף ולשים על low .
שמתי הכל ב22:00 בלילה , בשעה 7 בבוקר הוספתי שוב מים עד הסוף ובנוסף שמתי מגבת מעל שישחים יותר ובשעה 13:30 סגרתי , מוכן :)
* מי שמשתמש בשעועית אדומה מוכנה מקופסא , יכול להוסיף לסיר בישול החשמלי כשעתיים לפני שמכבים את הסיר.
מה עם צלחת בשבילי? נשאר משהו?☺️☺️☺️
השבמחקבטח :)
מחק