אז חג שבועות מתקרב, אין חג שבועות בלי לזניה חלבית מוקרמת 👩🍳 חלבית מושחתת עם מלא רוטב עגבניות ,בשמל, גבינות מפסטה טריה כמובן , הום מייד ❤️👩🍳
אז שניגש למתכון -
לזניית גבינות ברוטב בשמל ועגבניות
מצרכים והכנה לגבינות-
חבילת גבינת כנען 500 גרם
קוטג' וחצי
200 גרם גבינה צהובה
לערבב את כל הגבינות בקערה גדולה ולהניח בצד
מצרכים והכנה לרוטב עגבניות-
2 קופסאות עגבניות מרוסקות 500 גרם
1/2 כוס מים
מלח, פפריקה מתוקה,שום וכף א.מרק.
לערבב הכל על אש בינונית עד שרותח ומסמיך ולהסיר מהאש.
מצרכים והכנה לרוטב בשמל-
30 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי חלב
מלח, פלפל שחור וכפית א.מרק
במחבת מטגנים חמאה כשנמסה מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים מוסיפים חלב ומערבבים עם מטרפה במשך דקה מוסיפים תיבול מערבבים ומסירים מהאש.
מסדרים את התבנית של הדפי לזניה
שכבה ראשונה רוטב עגבניות מעל דפי לזניה , גבינות ועוד דף לזניה, רוטב עגבניות, גבינות, וכן הלאה משלבים גם בשמל בשכבות. עם הכמות הזו יצאו לי 6 שכבות בשכבה האחרונה לשים כן מהרוטב עגבניות וגם מהבשמל ולפזר גבינה צהובה ( בערך 100 גרם)
190 מעלות בתנור שחומם מראש , לשים מעל התבנית נייר כסף ל25 דק ואז עוד 20 דק השחמה.
מגרה
השבמחקתודה :)
מחקנראה מעולה! תודה על המתכון! רק באיזה גודל התבנית?
השבמחקתודה רבה ! 20 ×30
מחק