החלטתי קצת לצאת מהקופסא מלהכין פיצה בצורתה המקובלת , שמתי לה שסול ( בתי הקטנה) ממש אוהבת פיצה אבל מתקשה להחזיק את הגודל שלה ולא אוהבת שאני חותכת לה..🍕🙃
אז לקחתי את המתכון שאני משתמשת בו לבצק שמרים לפיצה והכנתי איתו... אני מתבססת על מתכון של ניקי בי ל"מקלות פוקצ'ה מהירים בטוסטר" לבצק שבו השתמשתי.
אז שניגש למתכון ? 😋
רוגעלך פיצה מושלמים , אוכל אצבע מושלם !
לבצק-
2 כוסות קמח +2 כפות ( 300 גרם)
חצי כף שמרים יבשים
3/4 כף סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
160 מל מים חמים ( 3/4 כוס פחות כף )
כפית מלח
שמים בקערה לפי הסדר שרשמתי , לאחר הוספת הסוכר לערבב עם כף ולבסוף אחרי שמוסיפים מלח מערבבים שוב עם כף ולאחר מכן עם הידיים, משמנים את הקערה, הבצק יוצא מטריף ורך בטירוף!! שמתי להתפחה עם ניילון נצמד למשך שעה וחצי.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי ½ ס"מ , מורחים רוטב פיצה, מעל גבינה צהובה מגורדת וזיתים ירוקים קצוצים. מחלקים ל16 משולשים שווים ומגלגלים מהחלק הרחב למרכז ומהדקים את הקצה מאחורה.
שמים להתפחה לעוד 30 דק בתנור סגור.
לאחר ההתפחה מדליקים תנור ל220 טורבו , מורחים ביצה מעל כל רוגלך ומפזרים שומשום וקצח.
מכניסים לתנור החם למשך 10-12 דק.
הנאה מובטחת 😬
משלוחההההההה
השבמחק