חיפוש

יום שישי, 11 בנובמבר 2022

באן עם אסאדו מפורק כמו במסעדות


 מי שלא יודע אני התחלתי לבשל בגיל 24, לא יצא לי להיות במטבח לפני כן , למדתי הכל מאפס , כנראה שהכל עובר בגנים 😁

באן אכלתי לראשונה בגיל 30 ונדהמתי איזו לחמניה רכה , כמו ענן , מאז אמרתי לעצמי שאני חייבת להכין 

אסאדו מפורק טעמתי רק לפני שנתיים 😱 ואז למדתי שהשילוב של שניהם הוא חובה ! כמו הרבה מסעדות שכבר מכינות שנים מנה שכזו 

אז בואו תלמדו איך להכין באן עם אסאדו מפורק כמו במסעדה 😱 

** גילוי נאות המתכון לבאן הוא של אפרת ליכטנשטט המדהימה שנתנה לי המון השראה 

אז שניגש למתכון ?

נתחיל עם באן ענן של אפרת 

מצרכים -

500 גרם קמח לבן ( 3 וחצי כוסות) 

כף שמרים

2 כפיות אבקת אפיה 

½ כפית סודה לשתייה

50 גרם סוכר ¼ כוס

2 כפיות מלח 

2 כפות שמן 

1⅓ כוסות מים חמימים


אופן הכנה -

לערבב את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר עם כף מלבד המלח , להכניס למיקסר ולהתחיל ללוש עם וו לישה על המהירות הכי נמוכה , להוסיף שמן וכוס מים, במידה ומרגיש שצריך עוד מים להוסיף את ה-⅓ הנותרים ( אני הוספתי ) אחרי 9 דק מתקבל בצק מושלם שמתנתק מהדפנות, גמיש ורך. לשים בתוך קערה משומנת ולכסות הניילון נצמד לשעה , בחורף אפילו שעה וחצי.

אחרי שעה , ליצור כדורים בגודל של 45-50 גר', להניח כל אחד מהם על נייר אפייה , חתכתי לריבועים קטנים.

להתפיח לחצי שעה. לשים לב שהבצק תמיד מכוסה גם בשלב שעושים את הכדורים אחרת יכול להתייבש.

כעת , שלב האידוי - השתמשתי בנינג'ה סמארט ליד .

שמתי תוכנית אידוי על 10 דק, הוספתי 250 מים רותחים ושמתי את הרשת כאשר הידיות כלפי מעלה ,חיכיתי שהמכשיר יצפצף, כאשר מצפצף להוסיף 4 לחמניות 

וככה חוזר חלילה עם שאר הלחמניות, כל פעם להוסיף מים רותחים.

מכסה עם מגבת , מה שלא משתמשת מקפיאה, מכסה עם ניילון נצמד ולמקפיא 😁



כעת ניגש לבשר אסאדו מפורק 😱

מצרכים -

קילו אסאדו חתוך לקוביות גדולות ( אחרי שהכנתי ממליצה לפחות 2 קילו 😅)

2 שיני שום 

3 עלי דפנה

בצל חתוך לרבעים

תיבול : 2 כפות שמן זית ,2 כפות סויה, 2 כפות ברביקיו, 2 כפיות שום כתוש ומעט מלח 

אופן הכנה -

בסיר לחץ או בנינג'ה ol553 סוגרים בשר מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו עם מעט שמן קנולה . מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים , לאחר מכן מוסיפים את השום, בצל ועלי דפנה . שמים על מצב סיר לחץ  hi 45 דק. 

אחרי 45 דק הבשר יוצא רך ונימוח , מושלם , מוציאים את הבשר למגש ומועכים באמצעות מזלג , את השומן זורקים.

הציר שנשאר לנו ממליצה לשמור ולהקפיא.

לשים במחבת 2 כפות שמן זית , להוסיף את האסאדו, להוסיף 2 כפיות שום כתוש, 2 כפות ברביקיו,2 כפות סויה ומעט מלח, להוסיף 2 פעמים עם מצקת  מהציר שהכנו לבשל עד שלא נשארים נוזלים . בערך 10 דק.

זהו . שלמות.

בתוך לחמניות הבאן שמתי חסה לאליק, נבטים סינים, בצל סגול, פטרוזיליה,פלפל חריף , ברביקיו מעל - אין מילים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לשמוע מכם פידבקים / טענות לשיפור :)