פיצה מושלמת כמו באיטליה , בצק מטריף ,רך ונימוח בפה, להתענג על כל ביס !!!
מכירים את זה שיש לכם מתכון לפיצה שלא תרצו לעולם להחליף ? תנסו את המתכון הפשוט והטעים הזה ותספרו לי בתגובות אם אהבתם ❤️
** הבצק על בסיס מתכון של ניקי בי ל"מקלות פוקצ'ה מהירות**
פיצה כמו באיטליה
מתכון לבצק פיצה מטריף :
300 גרם קמח לבן
½ כף שמרים יבשים
¾ כף סוכר לבן
1/4 כוס שמן קנולה
160 מל מים חמים ( 3/4 כוס פחות כף )
כפית מלח
שמים בקערה לפי הסדר הבא:מוסיפים קמח+ סוכר+שמרים+ מלח לאחר מכן שמן ובסוף מים חמימים. לשתי את הבצק במיקסר במשך 8 דק. משמנים את הקערה, הבצק יוצא מטריף ורך בטירוף!! שמתי להתפחה עם ניילון נצמד למשך שעה וחצי.
מרדדים את הבצק לעובי שמעוניינים ומניחים בתוך תבנית של פיצה ושמים להתפחה לעוד חצי שעה בתנור סגור ( לא חם) .אחרי חצי שעה שמים רוטב שאוהבים וגבינה צהובה/ מוצרלה ותוספות. בנוסף שמתי על הקצוות תרסיס שמן ופיזרתי שומשום.
מחממים את התנור מראש ל220 מעלות על טורבו למשך 10 דק עד שהבצק מזהיב.
הבצק מסביב יותר תפוח מדאר הפיצה?
השבמחקכשאני מרדדת את הפיצה ושנה בתבנית , אני לוקחת את הקצוות ומקפלת כלפי פנים ועושה בעצם את ה"קשה" של הפיצה ושמה להתפחה לעוד חצי שעה וכל יוצא שזה תופח יותר מהשכבה שעליה שמים את הרוטב ,גבינה ותוספות
מחקאיך הקצוות יוצא לך ככה עבה?
השבמחקקיפלתי את הקצוות כלפי פנים, אם אתה אוהב/ת אפשר לשים כדורי מוצרלה בקצוות ואז לקפל , יוצא מדהים
מחק