קודם כל אתחיל ואומר שזה הבצק הכי מושלם Ever לחלה המתכון של מלי מאירוב האחת והיחידה !
ניסיתי בחיי הרבה מתכונים לחלות אבל מתכון כזה שבו החלה יוצאת כל כך רכה , כל כך אוורירית , לא נתקלתי מלבד זו 💜
אז שניגש למתכון ?
חלה גבוהה לשבת של מלי מאירוב
מצרכים -
500 גרם קמח לבן מנופה
כף שמרים
¼ כוס סוכר
1 כוס מים
¼ כוס שמן
½ כף מלח
אופן הכנה -
במיקסר עם וו לישה שמים קמח , שמרים וסוכר, מתחילים לערבב עם המיקסר , מוסיפים מים בהדרגה , מוסיפים שמן בהדרגה ומלח.
לשים במשך 12 דק בדיוק.
לאחר מכן יוצא בצק מושלם שלא נדבק לדפנות , מוציאים אותו יוצרים עיגול בצק יפה , משמנים תבנית ומכניסים את הבצק בפנים. סוגרים לשעה עם ניילון נצמד. אחרי שעה יוצרים 4 כדורים עם משקל זהה ( 210-218 גרם בערך לכל אחד) כל כדור מרדדים אליפסה ומגלגלים לרולדה ( הכל עושים על משטח משומן) .
מאריכים מעט את הגליל ומניחים בצד . אחרי שסיימנו עם כל הכדורים מהדקים למעלה(4 צמות) , מפזרים מעט קמח שלא ידבקו כשנעשה את הצורה ( רק לא בקצוות!)
השני מימין עובר מעל כולם , הראשון מצד ימין נכנס לאמצע, אותו הדבר מצד שמאל , השני משמאל עובר מעל כולם, הראשון מצד שמאל מגיע לאמצע.
ככה יוצרים צורה עד הסוף.
סוגרים טוב למטה ומגלגלים מצד לצד כדי שלא יפתח. מורחים ביצה ושומשום , שמים לנוח לעוד חצי שעה על מגבת מעל.
מחממים בינתיים תנור על חום 180 עליון תחתון , מכניסים לתנור החם למשך 40 דק
מוציאים ומניחים על רשת עד לצינון מלא , לאחר מכן לשים בתוך שקית.
מבטיחה לכם אחרי שתכינו את המתכון הזה , לא תקנו יותר בחוץ 😬
כמה דגשים:
המתכון במקור הוא קילו , אני מכינה אותו חצי כמות יוצאת חלה גדולה מאוד.
אפשר להחליף את הביצה במים/שמן.
על קילו האם זה אותם חומרים?
השבמחקבוקר טוב , כן מכפילים את החומרים.
מחקקילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
½ כוס סוכר
2 כוסות מים
½ כוס שמן
כף מ
כף מלח
השבמחקרק כוס מים 1 זה לא מעט על חצי קילו קמח
השבמחקלא , זה מספיק :)
מחק